dijous, 4 de juliol del 2013

Lioneses amb nata




Si bé és cert que la majoria de receptes vistoses són les que comporten més feina, les lioneses són l'excepció que confirmen la regla! Allà va!

Ingredients: 
Per a la pasta choux:
110g de mantega tallada a daus
300ml d'aigua
150g de farina
1 pessic de sal
4 ous lleugerament batuts

Per al farcit:
1/2 litre de nata per muntar
3 cullerades de sucre

Preparació:
Primer de tot, poseu el forn a escalfar a 180ºC.

Per començar, poseu la mantega i l'aigua en un cassó i escalfeu-ho fins que la mantega s'hagi fos i arrenqui el bull. Tot seguit, aparteu-ho del foc i afegiu-hi la farina i la sal de cop. Removeu-ho força fins que la barreja tingui la textura suau i formi una bola. Deixeu que es refredi durant 5 minuts abans d'afegir-hi els ous perquè si fos gaire calent ens els couria. Per acabar amb la pasta choux, afegiu-hi els ous batuts en 4 tongades bo i remenant-ho bé i no afegint-hi més ou fins que no s'hagi incorporat del tot. Us hauria de quedar una pasta brillant, llisa i suau. 



Tot seguit, folreu dues safates amb paper de forn. Ompliu una màniga pastissera amb la meitat de la pasta choux i damunt del paper feu-hi muntanyetes de pasta. Jo he fet servir el capçal estel·lat però podeu fer servir un de llis. Les lioneses pràcticament no creixen al forn així que feu les muntanyetes de la mida que les vulgueu. Tampoc s'eixamplen gaire, per tant, tot i que heu de deixar espai entre les unes i les altres, no cal que hi pareu gaire atenció. Quan les tingueu totes fetes, coeu-les uns 20 minuts o fins que siguin rosses, això depèn de cada forn. Feu el mateix amb l'altra meitat de pasta.

Quan ja les hàgiu tretes i ja s'hagin refredat, talleu-les per la meitat. No us amoïneu gens si per dins semblen com si fossin crues, han de ser així. La pasta choux no queda seca per dins. Per batre la nata, us recomano que la deixeu una mitja hora al congelador abans de fer-ho i, si podeu, feu servir sucre llustre perquè es munta millor. Farciu les lioneses amb la nata i empolseu-hi sucre llustre per damunt. Reserveu-ho a la nevera i ja estaran llestes per menjar! 

Bon profit!




4 comentaris:

  1. Apa, doncs jo em pensava que eren complicades de fer! hauré de provar doncs, perquè agraden a tothom!

    ResponElimina
  2. que bones amb nata! em pasen soles, sense gana! mmmm....petons

    ResponElimina
  3. Hola,

    Hem vist que tens moltes receptes al teu bloc i et volem presentar www.lestevesreceptes.cat, un portal web on els nostres usuaris poden buscar entre més de 39.000 receptes de les pàgines i blocs més populars en llengua catalana.

    A la nostra página hem creat la secció TOP BLOCS DE RECEPTES, un rànquing de blocs on tu també pots afegir el teu bloc. Nosaltres indexem les teves receptes i els usuaris les poden trobar utilitzant el nostre potent motor de recerca. Lestevesreceptes.cat té més de 2.500 visitants únics cada dia que busquen receptes a la nostra página, generant una gran quantitat de tràfic per tots aquells blocs que formen part del nostre portal. I el millor de tot és que no t’has de preocupar de res perquè tot a Lestevesreceptes.cat és gratis!

    Lestevesreceptes.cat té pàgines germanes a França, Portugal, Itàlia, Estats Units o Suècia, entre d’altres. Vols formar part d’aquesta gran familia? Ens agradaria molt comptar amb tu.

    Moltes gràcies per la teva atenció i restem a la teva disposició!!!!

    Carles Vicente
    Lestevesreceptes.cat

    ResponElimina
  4. Amb feina o no feina són tan bones i agraides de fer que val la pena posar-s'hi!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina